TÁPOLDATOK, PH ÉS VEZETŐKÉPESSÉG

  • Beltéri termesztőrendszerek

TÁPOLDATOK, PH ÉS VEZETŐKÉPESSÉG

október 20, 2017

Az optimális tápanyagfelszívódáshoz elengedhetetlen a tápoldatos víz pH tartalmának (savasság illetve lúgosság), valamint vezetőképességének rendszeres kontrollálása megfelelő mérőeszközökkel; nem megfelelő pH érték esetén a növények el fogják veszíteni képességüket a tápanyagok beépítésre, míg az elektromos vezetőképesség a vízfelszívást és visszatartást is befolyásolja azon túl, hogy a tápanyagkoncentrációval kapcsolatban is indikátorként szolgál.

Ezen felül az is kiemelten fontos, hogy az aktuális életciklusának megfelelő összes tápanyagot megkapja a növény. Mint minden mellett, a tápoldatoknál is felsorolhatunk érveket és ellenérveket; ár vagy minőség, beltartalom vagy ráfordított idő; mi mégis úgy gondoljuk, hogy kellő tudással felvértezve meg lehet találni az optimális megoldást, ami elérhető áron tartalmazza a növények által igényelt összes tápanyagot. Ehhez azonban saját magunknak kell bekeverni az optimális tápoldatot és a növények életciklusához igazolva adagolni azt.

Célunk, hogy ezek az egyelőre manuálisan elvégzendő műveletek a jövőben automatizáltak legyenek, addig azonban marad a mérés és utánadagolás.
A HydroBox gazdái a termeszteni kívánt növények életciklusához igazított tápoldatokat vásárolhatnak, amennyiben igénybe veszik szolgáltatásunkat.