SALÁTAFÉLÉK

  • Beltéri termesztőrendszerek

SALÁTAFÉLÉK

március 1, 2015

A salátáféléket mintha csak hidrokultúrás termesztésre alkotta volna meg az Anyatermészet, éppen ezért ideálisak a módszerrel épp csak ismerkedőknek, de akár Fiatal Gazdáknak is hálás alanyok lehetnek, hiszen hatalmas terméshozamuk relatíve kis fenntartási igénnyel párosul. Nem csak a hazánkban hagyományosan nagy mennyiségben fogyasztott fejessalátákra kell itt gondolnunk, a salátafélék bármely fajtája (Pak Choi, Lollo Rosso, Madársaláta, stb), de akár bébispenót is könnyedén megtermeszthető ilyen körülmények között, így akár a Hydrobox-ban is.

A fent felsorolt leveles zöldségek (melyeket összefoglaló néven salátáknak hívunk) sokkal egészségesebbek a többi zöldségnél, pontosan azért, mert a zöldségek legértékesebb része a levél, amely viszont tápanyag összetételben jelentősen különbözik a növény többi részétől. A növény ezen részeiben sokkal nagyobb koncentrációban vannak jelen vitaminok és ásványi anyagok, cserébe teljesen mentesek a keményítőtől, az egyes íz- és rostanyagok pedig csodát művelnek az ízlelő- és emésztőrendszerünkkel. Az egyes salátafélék íze között meglehetősen nagy az eltérés, így némi válogatás után mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

Fényigénye a legtöbb salátafélének relatíve csekély, a tápoldatot 0,8-1,8 mS , a pH-t pedig 6,0-7,0 között kedvelik. A hőmérsékletet illetően a 15-22 Celsius-fokos tartományt szeretik, de hidegebbet is túlélhetnek. Természetesen az egyes értékeket az éppen termeszteni kívánt zöldségekhez célszerű igazítani, erről bővebb tájékoztatást kaphatsz munkatársainktól.

Client name
Vingate Tags
Skills
Modeling, Design, 3D
Category
Website